Andrei Năstase: Guvernarea nu mi-a permis să intru în Primărie pentru că acolo sunt în derulare sute de scheme criminale ale mafiei imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a avut o întrevedere marţi, 4 iulie, la Strasbourg, cu Johannes Hahn, comisarul UE pentru Vecinătate Europeană şi Negocieri de Extindere. Preşedintele PDA i-a transmis oficialului european că guvernarea nu i-a permis să ajungă la şefia Primăriei Chişinău „pentru că acolo sunt în derulare zeci şi sute de scheme criminale ale mafiei imobiliare şi toate urmau să fie stopate”.

„Derapajul democratic a atins apogeul după ce guvernarea a decis invalidarea alegerilor locale noi. Acum regimul încearcă să manipuleze partenerii de dezvoltare prezentând eronat cauzele acestei decizii mai mult decât abuzive. Este absolut evident că nu erorile legislative au condus la invalidarea alegerilor”, a spus Andrei Năstase, potrivit unui comunicat de presă emis de PDA.

Năstase a menţionat „că Bruxelles-ul este extrem de îngrijorat cu privire la invalidarea alegerilor şi repercusiunile catastrofale ale acesteia pentru sistemul democratic din Republica Moldova”. 

„Sunt sigur că Uniunea Europeană va avea o poziţie tranşantă faţă de regimul antidemocratic şi antipopular moldovean, care îşi doreşte instaurarea unei dictaturi feroce în ţara noastră”, a comunicat liderul Platformei DA.

El a mai adăugat că invalidarea alegerilor locale noi, declarate legale de către observatorii internaţionali şi naţionali, are un singur scop – „fortificarea mafiei de la guvernare, care a capturat statul, instituţiile publice, sistemul judiciar, inclusiv primăria capitalei, iar acum, pentru propria siguranţă şi bunăstare, intenţionează să instaureze un regim dictatorial”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite