Amestec de alcool şi gelozie cu final tragic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa instanţei şi a declarat că-i pare rău. FOTO: Arhiva Adevărul
Bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa instanţei şi a declarat că-i pare rău. FOTO: Arhiva Adevărul

Săptămâna trecută un bărbat în vârstă de 55 de ani din satul Bălăbăneşti, raionul Nisporeni a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru dublu omor. Acesta şi-a omorât într-o seară concubina şi pe un bun prieten de-al său cu care ea se afla în pat. Istoria acestui caz arată cât de tragică poate fi combinaţia dintre gelozie şi alcool.

Bărbatul şi prietenul său Constantin Lupu, care era cu patru ani mai în vârstă, se aveau „ca fraţii”. Totuşi, pe lângă prietenie, pe aceştia îi lega şi paharul. Bărbatul locuia de doi ani cu concubina sa în casa pe care el o avea. Din cauză că cei doi beau, se certau foarte des şi se băteau, fiul minor al celui condamnat la închisoare a plecat de acasă.

Cu câteva zile înainte de incidentul tragic bărbatul şi concubina sa au băut împreună cu Constantin Lupu, (căruia îi decedase recent nevasta) la casa acestuia. În timp ce stăteau la masă, femeia a ieşit afară şi nu s-a mai întors. Cel condamnat a crezut că ea a plecat la ei acasă, însă când a ajuns şi el acasă a văzut că ea nu este şi şi-a dat seama că ea ieşise pur şi simplu până afară şi aştepta ca el să plece. Acest fapt l-a enervat şi i-a cerut, astfel, fiului său Petru, care intrase atunci pe acasă, să-i scoată lucrurile concubinei afară. Minorul le-a aruncat afară. Cu toate acestea, noaptea următoare femeia, pe nume Efrosinia Rusu, a dormit acasă.

Două zile mai târziu, pe data de 18 februrie, văzând din nou că concubina nu se află acasă, cel inculpat s-a dus la prietenul său Constantin să întrebe dacă ea e la el. Acesta i-a zis că femeia fusese la el, dar că a plecat deja la fiica ei. Cei doi au băut câteva pahare împreună, după care bărbatul şi-a chemat prietenul până la el. Cel din urmă a refuzat, zicându-i că mai are treabă prin gospodărie, însă i-a zis că dacă vrea, poate să revină el mai târziu înapoi.

Spre seară, după ce mai băuse ceva alcool bărbatul condamnat s-a întors la prietenul său deoarce se plictisea acasă. După cum era obiceiul între ei, el a intrat în curte fără să anunţe şi a intrat în casă fără să bată la uşă. Acolo l-a găsit pe prietenul său şi concubina sa în pat. Acest lucru l-a tulburat foarte tare. Când l-a văzut, prietenul său s-a repezit să ia o bâtă de lemn pe care o avea pregătită lângă pat. Vâzând-o, bărbatul a sărit şi a luat-o el primul şi a început să-i lovească de mai multe ori pe cei doi fără să se uite unde dă. I-a lăsat inconştienţi în sânge şi a plecat cu bâta în mână.

Acesta a mers la o vecina de-a sa (care-i era şi cumetră) unde locuia fiul său. I-a zis acesteia şi fiului ce a făcut, şi-a cerut iertare de la fiu şi a zis că merge să-şi pună capăt zilelor. A intrat la cealaltă vecină şi i-a zis acelaşi lucru. Din fericire, după ce vecinii şi fiul său au alertat poliţia, oamenii legii au reuşit la timp să-l oprească să comită ceea ce avea în gând. Aceştia l-au găsit acasă băut, încercând să facă un laţ pentru a se spânzura.

În urma loviturilor aplicate, Constantin Lupu a murit în ambulanţă în drum spre spital, iar Efrosinia Lupu decedat două zile mai târziu pe patul de spital. În faţa instanţei, bărbatul condamnat şi-a recunoscut vina şi a declarat că-i pare sincer rău pentru ceea ce a făcut. Acesta a fost, astfel condamnat de către judecătoria Nisporeni la 16 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite