Alexei Gherţescu va fi propus pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexei Ghertescu
Alexei Ghertescu

Avocatul Alexei Gherţescu va fi propus pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei. Candidatul va fi audiat în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, după care urmează votul în plenul Parlamentului, transmite IPN.

„Alexei Gherţescu este avocat de profesie, specializat în dreptul afacerilor şi are o pasiune aparte pentru dreptul concurenţei. Sunt sigur că va face faţă. Are experienţă internaţională, inclusiv în organizaţii internaţionale. Mă bucur când profesionişti decid să accepte invitaţiile noastre de a se alătura serviciului public şi să contribuie, să ajute această ţară să evolueze în direcţia corectă”, a scris Dumitru Alaiba, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, deputat PAS, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit pro.juridicemoldova.md, Alexei Ghertescu este managing partner al Societăţii civile de avocatură „Gherţescu Rogac”. În 2003 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, iar în 2006 a obţinut titlul de magistru în drept, la aceeaşi instituţie. A început cariera în cadrul firmei de avocatură „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, după care a continuat activitatea profesională în calitate de consultant juridic la o companie de comerţ în domeniul construcţiilor.

A devenit avocat licenţiat din 2006. În perioada 2013-2015 a predat dreptul concurenţei la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. Între anii 2015-2019 a activat la Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare (în cadrul Unităţii de implementare a proiectelor în domeniul justiţiei şi drepturilor omului), după care în 2019 a revenit la activitatea de avocat.

În perioada în care a activat la PNUD Moldova, a participat în diferite proiecte legate de reforma în domeniul justiţiei în Republica Moldova. A fost implicat nemijlocit în reformarea proceselor şi metodologiilor de instruire a judecătorilor şi procurorilor la Institutul Naţional al Justiţiei. La momentul actual continuă cooperarea cu diferiţi parteneri de dezvoltare în cadrul proiectelor dedicate reformei justiţiei şi dezvoltării profesiilor juridice în Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite