Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău. Activitatea a fost reluată după o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost suspendată, iar pe teritoriul acestuia au avut loc verificări după ce autoritățile au fost alertate despre existența unui obiect explozibil.

foto aeroport internațional Chișinau
Activitatea Aeroportului Chișinău a fost suspendată în contextul alarmei cu bombă. FOTO: Arhivă

În această după-amiază, după primirea unei amenințări cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, personalul aeroportuar și pasagerii au fost evacuați din terminal în condiții de siguranță, serviciile de urgență intervenind la fața locului.

Amenințarea a fost confirmată ca fiind falsă de către Inspectoratului General al Polițeii de Frontieră (IGPF).

Echipa Tarom a tratat situația cu celeritate pentru securitatea pasagerilor, iar după procedurile de verificare ale autorităților și reluarea activității în aeroport au realizat formalitățile de îmbarcare pentru zborul către București, potrivit unui comuniat de presă remis în această după-amiază de către Tarom.

În contextul alarmei cu bombe, reprezentanții IGPF au subliniat „importanța și necesitatea respectării măsurilor restrictive pentru accesul în aeroport, acestea fiind esențiale în situațiile de urgență pentru a facilita evacuarea rapidă a persoanelor și a garanta siguranța acestora”.

În plus, compania Tarom a mai informat că restricțiile din domeniul aviatic din această perioadă generate de situația meteo, la care se adaugă capacitatea de furnizare a serviciilor de trafic aerian specific fiecărui aeroport în parte, pot genera modificarea programului de zbor, întârzieri și chiar anulări pentru cursele regulate.

Compania TAROM depune toate eforturile și ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați, iar aceștia vor fi informați despre noile aranjamente de zbor”, a mai transmis sursa citată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite