Alegătorii cu dizabilităţi de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-şablon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorii cu dizabilităţi de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-şablon FOTO: Adevărul
Alegătorii cu dizabilităţi de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-şablon FOTO: Adevărul

Pentru a asigura persoanelor cu dizabilităţi de vedere posibilitatea de a-şi exercita opţiunile de vot fără asistenţa unei terţe persoane, Comisia Electorală Centrală(CEC) va dota toate secţiile de votare cu plicuri-şablon, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Plicul-şablon este confecţionat dintr-un material alb şi flexibil, iar în partea dreaptă se găsesc perforaţii speciale pentru aplicarea ştampilei „Votat”, amplasate în corespundere cu patrulaterele concurenţilor electorali.

Alegătorul va identifica numărul de ordine al concurentului electoral înscris în buletinul de vot, găurit în limbajul Braille, prin pipăirea acestuia şi numărarea perforaţiilor în partea dreaptă a plicului-şablon, după care va putea aplica ştampila „Votat” în buletinul de vot, fără a avea nevoie de un însoţitor. După ce alegătorul îşi va exercita dreptul la vot, va scoate buletinul din plic, îl va plia, după care îl va introduce în urna de vot.

Această acţiune este realizată cu suportul Programului pentru îmbunătăţirea democraţiei în Moldova prin suport parlamentar şi electoral, implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova şi finanţat de către Guvernul Suediei şi Guvernul Norvegiei, se mai arată în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite