Aeroportul Internaţional Chişinău va fi dat în concesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au eşuat în tentativele de modernizare şi atragerea de investiţii autorităţile Republicii Moldova par decise ca obiectivul va fi concesionat pentru dezvoltarea infrastructurii şi a calităţii serviciilor prestate.

Aeroportul Internațional Chișinău va fi dat în concesiune la primăvara, a anunţat vicepremierul Valeriu Lazăr.
Potrivit lui Lazăr, în prezent se efectuează un studiu de fezabilitate, care să confirme eficacitatea proiectului de parteneriat public-privat propus.

„Prima etapă pe care noi deja am trecut-o este decizia politică a Guvernului despre disponibilitatea de a oferi aeroportul în concesiune. Următoarea etapă la care suntem acum şi o finalizăm este elaborarea studiului de fezabilitate, în baza căruia facem caietul de sarcini pentru concurs", a afirmat vicepremierul.

"Noi ne propunem ca până la sfârşitul acestui an să fie anunţat concursul, ceea ce ar însemna ca în trimestrul întâi al anului viitor să avem câştigătorul, să semnăm contractul şi să demareze proiectul propriu zis", a spus Lazăr.

Necesarul de investiții în dezvoltarea infrastructurii aeroportului este estimat la circa 200 de milioane de euro.

Legislaţia prevede posibilitatea de a concesiona bunurile publice pentru o perioadă de până la 50 de ani.

În prezent, 17 companii aeriene efectuează zboruri charter şi zboruri regulate pe şi de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, spre 25 de destinaţii mondiale.

Infrastructura proastă şi taxele aeroportuare mari împiedică venirea operatorilor low-cost

Condiţii non-discriminatorii pentru toţi operatorii aerieni

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite