A murit miliardarul rus Boris Berezovski. Potrivit unor surse s-ar fi sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Boris Berezovski, exilat în Marea Britanie, a decedat astăzi, a anunţat pe pagina sa de facebook, Egor Schuppe, ginerele oligarhului rus.

Decesul omului de afaceri a fost confirmat pentru forbes.ru şi de avocatul Mark Feyghin. Cauzele decesului nu sunt anunţate, dar forbes.ru îl citează pe un alt avocat Aleksandr Dububrovinski, care susţine pe pagina sa de facebook că Berezovski s-ar fi sinucis

Născut în anul 1946, Boris Berezovski, a devenit celebru în anii '90 ai secolului XX, când era considerat unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Rusia. A făcut avere în momentul privatizărilor controversate şi care a fost o perioadă de timp foarte apropiat de administraţia de la Kremlin.

A fugit în anul 2000 din Rusia după preluarea puterii de către Vladimir Putin.
Londra a respins permanent aceste cereri şi i-a acordat în 2003 azil politic omului de afaceri, apropiat al fostului agent FSB Aleksandr Litvinenko, asasinat la Londra în 2006.

El a fost şi era obiectul unor urmăriri judiciare în Rusia, în special pentru "tentativă de lovitură de stat", după o serie de interviuri în care susţinea înlăturarea regimului lui Vladimir Putin.

Anul trecut i-a fost deschis un nou dosar pentru incitare la "tulburări masive" după publicarea, în aprilie, a unui text care face apel la împiedicarea revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin. A supraveţuit la câteva atentate la viaţa sa. Ultimele estimări făcute de Forbes arătau că deţine o avere de circa un miliard de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite