A început Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii ortodocşi au intrat astăzi în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, numit popular Postul Sâmpetrului. Până pe 12 iulie, când vor fi prăznuiţi Sfinţii Apostoli, enoriaşii vor trebui să renunţe la produse din carne, ouă şi lactate.

Preotul Oleg Ursu, de la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din Ialoveni, a declarat că, spre deosebire de celelalte posturi, acesta este mai uşor pentru că se dă dezlegare la peşte, vin şi ulei în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică. Enoriaşii se pot împărtăşi în orice zi când la biserică se oficiază slujbe, transmite IPN.

Preotul îndeamnă creştinii să postească şi trupeşte, dar şi spiritual. Acest post, ca şi celelalte de peste an, e un prilej de înălţare a sufletului. Enoriaşii sunt îndemnaţi să se roage mai mult, să se pocăiască, să se spovedească şi să se împărtăşească.

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel are legătură cu Paştile şi cu Pogorârea Duhului Sfânt – sărbători cu dată schimbătoare – de aceea, nu începe la o dată fixă şi ţine când mai mult, când mai puţin.

Pe parcursul anului sunt pe 4 posturi – Postul Mare sau Postul Paştilor, Postul Naşterii Domnului, Postul Sfintei Marii şi Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite