A fost semnat Acordul de împrumut cu BERD pentru modernizarea CFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei moldovenesti Moldova euro bancnote FOTO Shutterstock

BERD şi Republica Moldova au semnat un acord de împrumut, în valoare de 23,5 milioane de euro, pentru a permite operatorului feroviar de stat Calea Ferată din Moldova să continue modernizarea infrastructurii, transmite IPN.

Acordul a fost semnat de Matteo Patrone, directorul executiv pentru Europa de Est şi Caucaz la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al Republcii Moldvoa, Andrei Spînu.

Într-un comunicat de presă al BERD se menţionează că Matteo Patrone a subliniat sprijinul Băncii pentru Moldova şi a salutat angajamentul noului guvern faţă de reforme, în timpul unei vizite în ţară în această săptămână. Împreună cu Angela Sax, şefa BERD în Republica Moldova, Matteo Patrone s-a întâlnit cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa, ministrul economiei, Sergiu Gaibu, viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, şi guvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armaşu. Discuţiile s-au axat pe reformele necesare, mediul de afaceri şi pe modalităţile de finanţare a creşterii companiilor locale pentru a crea locuri de muncă, a sprijini dezvoltarea infrastructurii şi a atrage investiţii străine în ţară.

Matteo Patrone i-a comunicat prim-ministrului Natalia Gavriliţa că BERD este un susţinător puternic al Republicii Moldova şi rămâne pe deplin dedicată dezvoltării economice a ţării. Punerea în aplicare a agendei ambiţioase a administraţiei va trimite un semnal puternic sectorului privat şi va contribui la atragerea investiţiilor generatoare de locuri de muncă, atât din partea investitorilor locali, cât şi celor străini. BERD este pregătită să susţină mediul de afaceri cu investiţii, consultanţă şi asistenţă tehnică.

BERD a investit până acum în Moldova peste 1,4 miliarde de euro, prin 146 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanţă pentru mai mult de o mie de întreprinderi din Moldova, pentru a le ajuta să-şi îmbunătăţească performanţa şi să crească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite