Poliția din India spune că șobolanii au mâncat 200 de kilograme de canabis confiscat. 700 de kilograme de marijuana zăceau în secții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din India dau vina pe șobolani pentru dispariția a aproape 200 de kilograme de canabis confiscat. 700 de kilograme de marijuana zăceau în secțiile de poliție din districtul Mathura.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Judecătorul Sanjay Chaudhary a declarat într-un ordin că, atunci când instanța a cerut poliției să prezinte drogul confiscat ca probă, i s-a spus că 195 de kilograme de canabis au fost „distruse” de șobolani.

Într-un alt caz în care au fost implicate 386 de kilograme de droguri, poliția a depus un raport în care spunea că „o parte” din canabis a fost „mâncat de șobolani”, scrie BBC.

Judecătorul Chaudhary a spus că aproximativ 700 de kilograme de marijuana confiscate de poliție zăceau în secțiile de poliție din districtul Mathura și că „toate erau în pericol de infestare cu șobolani”.

El a spus că poliția nu are experiență în rezolvarea problemei, deoarece șobolanii erau „prea mici”. 

Deputatul Singh, un oficial înalt al poliției din districtul Mathura, a declarat reporterilor că o parte din marijuana depozitată în secțiile de poliție din vecinătatea sa au fost „avariate din cauza ploilor abundente” și nu au fost distruse de șobolani.

În 2018, opt ofițeri de poliție argentinieni au fost concediați după ce au dat vina pe șoareci  entru dispariția a jumătate de tonă de canabis dintr-un depozit de poliție. Experții au contestat afirmația, spunând că este puțin probabil ca animalele să confunde medicamentul cu hrana și „dacă un grup mare de șoareci l-ar fi mâncat, ar fi fost găsite o mulțime de cadavre în depozit”.

Un studiu publicat în 2019 a constatat că, atunci când șobolanilor de laborator li s-a administrat aluat împletit cu canabis, aceștia „au avut tendința să devină mai puțin activi și temperatura corpului lor a fost, de asemenea, scăzută”.

În 2017, poliția din statul Bihar din estul Indiei a dat vina pe șobolani pentru consumul de mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul a interzis vânzarea și consumul de alcool.

În 2018, tehnicienii care au sosit pentru a repara un bancomat care funcționează defectuos din statul Assam au descoperit că bancnotele în valoare de peste 1,2 milioane de rupii (14.691 dolari) au fost mărunțite, iar vinovații suspectați erau șobolani.

Știri ExternePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite