Yemenul confirmă moartea a 6 capi Al Qaeda - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre moartea a 6 lideri Al Qaeda, impresiile lui Schumacher despre echipamentele Mercedes sau posibilitatea interzicerii voalului islamic în Franţa. Printre alte subiecte, Lee Kyou-hyuk a obţinut al 3-lea titlu mondial, iar Chavez expropriază un canal de hipermarketuri franco-columbian.

Yemenul confirmă moartea a 6 capi Al Qaeda. Guvernul yemenit a confirmat sâmbătă moartea şefului militar al Al Qaida în Peninsula Arabia, Qassem Al-Rimi, şi a cinci dintre locotenenţii săi, ucişi într-un raid aerian în nordul ţării, aminteşte AFP. Atacul, care a avut loc vineri asupra unei coline la Al-Agasher, în regiunea de deşert Hab Al-Shaaf, situată între provinciile Al-Jawf şi Saada /nord/, a vizat un grup de opt membri ai Al Qaida, dintre care doi au supravieţuit raidului şi au fugit, potrivit autorităţilor.

Michael Schumacher, impresionat de echipamentele Mercedes.
Pilotul german Michael Schumacher, recrutat de echipa de Formula 1 a firmei Mercedes, după 3 ani de inactivitate, s-a declarat impresionat de instalaţiile noului său angajator din Marea Britanie. 'Am petrecut doar câteva zile la sediul echipei de la Brackley şi la locul de producţie a motoarelor de la Brackley pentru a cunoaşte mai bine inginerii şi structurile şi sunt extrem de pozitiv impresionat de motivaţia oamenilor pe care i-am întâlnit, anunţă Canadian Press.

Şeful de partidul al lui Sarkozy vrea ca Franţa să interzică voalul islamic.
Şeful de partid al preşedintelui Nicolas Sarkozy a declarat, duminică, că el vrea o lege pentru a se asigura că femeile musulmane având faţa acoperită cu un voal nu vor obţine cetăţenia franceză, relatează Le Point. Xavier Bertrand, liderul partidului conservator UMP, a afirmat că voalul este "doar o închisoare pentru femeile care îl poartă" şi că "nimeni nu va putea crede" că o femeie acoperită de el vrea să se integreze.

Sud-coreeanul Lee Kyou-hyuk, al 3-lea titlu mondial. Sud-coreeanul Lee Kyou-hyuk a cucerit al treilea său titlu de campion mondial de patinaj viteză, probe de sprint, terminând pe primul loc Campionatele mondiale 2010 desfăşurate în oraşul japonez Obihiro. Pe locul secund s-a situat compatriotul său Lee Kang-seok, medalia de bronz revenind japonezului Keiichiro Nagashima. La feminin s-a impus tot o sportivă din Coreea de Sud, Lee Sang-Hwa, campioană mondială la numai 20 de ani, potrivit Xinhua.

Chavez expropriază un canal de hipermarketuri franco-columbian.
Preşedintele socialist al Venezuelei Hugo Chavez a ordonat duminică exproprierea canalului de hypermarketuri franco-columbian Exito, acuzat de a fi mărit preţurile în scopuri speculative după devalorizarea monedei locale la 8 ianuarie. "Până când vom permite ca o multinaţională să facă acest lucru aici? Ordon deschiderea unei anchete şi aştept noua lege pentru a începe o procedură de expropriere a canalului Exito", a declarat Chavez, citat de The Wall Street Journal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite