Vladimir Putin este personalitatea anului 2015 a revistei „Time“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost desemnat de cititorii revistei „Time“ drept „personalitatea anului 2015“ FOTO AP
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost desemnat de cititorii revistei „Time“ drept „personalitatea anului 2015“ FOTO AP

Într-o companie diversificată, de la staruri pop, la guru în tehnologie, vizionari şi politicieni, dar şi într-un moment în care relaţiile ruso-americane au atins un nou prag inferior, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a ieşit pe primul loc în sondajul revistei „Time“ privind cea mai influentă figură de pe plan mondial.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost desemnat de cititorii revistei „Time“ drept „personalitatea anului 2015“, urmat de starul pop sud-coreean CL. Următoarele trei locuri sunt ocupate de alte staruri pop: Lady Gaga, Rihanna şi Taylor Swift. 

În ceea ce priveşte alte persoane influente care nu fac parte din show-biz, doar câteva au reuşit să se claseze pe primele locuri: Dalai Lama locul 7, preşedintele SUA Barack Obama, locul 11, iar cancelarul german Angela Merkel locul 25.

Preşedintele american Barack Obama a pierdut la mustaţă un loc în primele zece poziţii, cu doar 1,4 procente din voturi, în timp de soţia sa, Michelle Obama a obţinut 1,2%.

Victoria lui Putin pare şi mai incredibilă dacă luăm în considerare faptul că peste jumătate din voturi (57,38%) au fost făcute în SUA. Votanţii din Canada şi din Marea Britanie au fost cei mai numeroşi după SUA, cu 5,54% şi, respectiv, 4,55%.

Procentajul voturilor acordate din Rusia încă nu a fost făcut public. Liderul rus a dominat topul într-un moment tensionat dintre Moscova şi Occident, notează „Russia Today“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite