Virusul poliomelitei a fost detectat în Fâșia Gaza. Mii de persoane riscă să se infecteze

0
Publicat:

Virusul care declanşează poliomielita a fost detectat în șase zone aflate în Fâşia Gaza, a transmis purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Christian Lindmeier, potrivit Agerpres.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

''Este important să subliniem că virusul a fost izolat doar din mediu'', a transmis purtătorul de cuvânt al OMS, care a adăugat că nu se cunosc până în acest moment infectări asociate şi nu au fost înregistrate cazuri asociate de paralizie.

OMS colaborează cu autorităţile locale în vederea evaluări riscului. Unul dintre răspunsurile posibile ar fi o campanie imediată de vaccinare, a spus organizaţia.

Având în vedere că multe unităţi sanitare din Gaza au fost distruse, situaţia deja precară a populaţiei şi condiţiile dificile de igienă, şansele ca bolile să fie prevenite prin vaccinare sunt în general crescute.

Parte din sistemul de canalizate din Fâşia Gaza a fost distrus de război, iar în anumite locuri s-au format bălţi de ape reziduale. Ministerul Sănătăţii din Israel a dispus ca toţi soldaţii mobilizaţi în Fâşia Gaza să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei. Soldaţii care au fost deja vaccinaţi urmează să primească o doză booster.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, a avertizat că virusurile descoperite în apele reziduale din apropierea taberelor de refugiaţi ar putea declanşa ''o catastrofă sanitară''. Mii de de persoane riscă să se infecteze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite