Viktor Orban spune că, dacă va ajunge președinte, Donald Trump nu va da Ucrainei „un ban” pentru a se confrunta cu Rusia

0
Publicat:

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, nu va da niciun ban Ucrainei pentru a contracara agresiunea rusă dacă va reveni la putere, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat postului public de radio și televiziune M1, după o întâlnire cu politicianul american.

Viktor Orban și Donald Trump Foto Arhivă
Viktor Orban și Donald Trump Foto Arhivă

Orban a mai spus că America nu vrea să finanțeze securitatea Europei. Prin urmare, "dacă europenii se tem de ruși, ar trebui să plătească pentru asta".

"Fie să își construiască propria armată, propriul echipament, fie dacă îi folosesc pe americani pentru asta, atunci să plătească prețul americanilor, prețul securității. Deci el (Trump) o spune direct și explicit", a declarat premierul ungar.

El a adăugat că Trump nu a câștigat încă alegerile, dar partidul său îi blochează deja pe democrați să ofere ajutor Ucrainei.

"Astăzi, guvernul democratic al Statelor Unite și conducerea Uniunii Europene și cele mai mari state membre ale UE sunt de aceeași parte - sunt guverne pro-război. Trump este pentru pace, iar Ungaria este pentru pace. Aceasta este diferența", a declarat premierul ungar.

Viktor Orban, un putinist convins a încercat și de multe ori chiar a reușit să blocheze ajutorul european pentru Ucraina, iar acest lucru a fost tot timpul apreciat la Moscova.

În același timp, el a menționat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a demonstrat Ungariei necesitatea de a avea propriile mijloace de apărare a țării.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban a spus că Rusia are un avantaj militar și a făcut apel la încetarea focului. Șeful guvernului ungar a citat rezultatele recente ale unui sondaj potrivit căruia doar 10% din populația UE crede în victoria ucrainenilor.

Donald Trump a fost un preşedinte al păcii, a impus respect în lume şi prin aceasta a creat condiţia păcii, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-un mesaj video trimis sâmbătă agenţiei de presă MTI, după întâlnirea sa cu fostul preşedinte al SUA.

Prim-ministrul a declarat: în timpul preşedinţiei lui Trump a fost pace în Orientul Mijlociu şi în Ucraina. „Nu ar fi război nici astăzi, dacă tot el ar fi preşedintele Statelor Unite.”

Premierul a relatat: au căzut de acord că va fi pace atunci când în lume vor fi lideri care doresc pacea. „Sunt mândru că Ungaria este una din aceste ţări”, a spus el.

Viktor Orbán a subliniat că au fost de acord şi în privinţa faptului că relaţiile economice americano-ungare mai au încă mult potenţial, „cu toate că schimburile comerciale au depăşit 9 miliarde de dolari, noi nu vrem să ne oprim aici. Când domnul preşedintele va reveni, vom da un nou impuls relaţiilor comerciale americano-ungare”, a declarat premierul ungar.

El a mai reamintit că, în America, campania electorală este în plină desfăşurare, „mai mult, înaintează cu mare viteză”, şi că americanii sunt cei care trebuie să decidă. „Iar noi, ungurii, trebuie să recunoaştem cinstit că ar fi mai bine pentru lume şi mai bine pentru Ungaria dacă preşedintele Donald Trump s-ar întoarce”, a subliniat Viktor Orbán.

Donald Trump a declarat în mod public că dacă va ajunge președinte în SUA va bloca în totalitate ajutorul pentru Ucraina, lăsandu-l astfel pe Putin să își ducă la capăt interesele așa cum dorește în Ucraina și chiar în toată Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite