VIDEO Preşedintele iranian a primit un pantof în faţă la debutul unei vizite istorice în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost lovit în faţă cu un pantof în timpul vizitei sale istorice în Egipt. Agenţii de securitate l-au imobilizat pe atacator imediat după ce acesta a încercat să-l agreseze pe liderul Iranului.

În imaginile postate de agenţia turcă de presă Anadolu se poate vedea un bărbat furios care aruncă cu un pantof înspre liderul iranian, în timp ce strigă „laşule”. Potrivit BBC, nu se cunoaşte motivul atacului, însă presa locală presupune că ar fi vorba de susţinerea pe care Iranul o oferă guvernului sirian.

Tânărul atacator a fost imobilizat de forţele de ordine egiptene, imediat după ce a încercat să-l atace pe Ahmadinejad în faţa unui moschee din Cairo. Bărbatul, despre care se spune că ar fi sirian, a fost arestat în cele din urmă.

Potrivit unei surse citate de AFP, atacatorul îl huiduise pe liderul iranian şi chiar îmbrâncise o gardă de corp a acestuia.

Atacatorul nu a fost singurul nemulţumit de prezenţa liderului iranian în Egipt. Mai mulţi tineri au fluturat în faţa moscheei vizitate de Ahmadinejad pancarte cu mesaje anti-Iran. Multe dintre mesaje criticau sprijinul guvernului de la Teheran oferit preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Vizita preşedintelui Iranului, o ţară cu majoritate şiită, a generat nemulţumiri în Egipt, un stat majoritat sunnit, comentează BBC. Miercuri, un înalt cleric al suniţilor egipteni, Sheikh Ahmed al-Tayeb, l-a avertizat pe liderul iranian în ceea ce priveşte abordarea Iranului faţă de ţările arabe sunnite.

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, atacat cu un pantof în Egipt

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite