VIDEO Incident aviatic în Polonia. Pasagerii şi-au spus rugaciunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția de presă Reuters a transmis că un Boeing 767 al companiei poloneze LOT, a aterizat în condiții spectaculoase pe un  aeroport din Varşovia.  Aparatul, cu 230 de pasageri la bord  venea din SUA.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

UPDATE 16.49:

La momentul acesta continuă debarcarea în siguranţă a pasagerilor. Când avionul atins pământul, „pe burtă", a izbucnit un mic incendiu, dar pompierii au intervenit imediat şi l-au stins. Televiziunea poloneză TVN24 relatează că aterizara miraculoasă se datorează căpitanului, al cărui nume încă nu a fost dat. Se ştie doar că este foarte experimentat şi că are la activ cel puţin 15.000 de ore de zbor. Vreamea bună a jucat şi ea un rol important.

Boeingul trebuia să aterizeze la 13.35. Dar, timp mai bine de o oră, avionul a trebuit să zboare deasupra aeroportului pentru a consuma combustibilul şi pentru ca ca piloţii să pregătească pasagerii pentru aterizarea de urgenţă.

UPDATE 17.56
Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, a declarat Leszek Chorzewski, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene poloneze LOT. Piloţii au descoperit o problemă la trenul de aterizare la apropierea de aeroport. Avionul a zburat în cerc deasupra aeroportului timp de circa o oră înainte de a ateriza fără roţi, a declarat Przemyslaw Przbylski, purtător de cuvânt al aeroportului din Varşovia.
O brigadă de pompieri au împrăştiat pe pistă un material special pentru a preveni eventualele incendii la aterizarea forţată. După aterizare, au izbucnit mici incendii, sub avion, însă acestea au fost imediat stinse de pompieri.
Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă din avion şi duşi la un centru medical pentru a fi examinaţi de către medici.
Aeroportul din Varşovia va rămâne închis până miercuri dimineaţă.
Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat pe pilotul Tadeusz Wrona şi restul echipajului pentru că au reuşit să evite un dezastru.

Citeşte şi:

VIDEO Curaj nebunesc! Un avion a aterizat fără roţile din faţă, la Teheran

Aterizare cu emoţii pentru Funeriu

Aterizări cu emoţii petrecute în ultimii ani

UPDATE 21.08
Pasagerii avionului şi-au spus rugăciunile, plângeau şi-şi luau la revedere unii de la alţii, a declarat ruda uneia dintre persoanele aflate la bordul aparatului Boeing 767, potrivit MSNBC. Joanna Dabrowska (29 de ani) a reuşit să vorbească la telefon cu soacra ei, după ce femeia, pasageră în avion, a fost evacuată în siguranţă. Potrivit lui Dabrowska, unii dintre pasageri s-au temut de ce e mai rău. „Oamenii îşi luau la revedere unii de la alţii şi câţiva dintre ei plângeau", a spus ea.

Dabrowska a citat-o pe soacra ei, care a spus ca pasagerii şi-au scos pantofii şi au evacuat avionul pe toboganele de urgenţă. „Era şocată, dar in stare bună", a spus Dabrowska, referindu-se la soacra ei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite