VIDEO Criza din Siria: Chuck Hagel declară că Statele Unite iau în considerare „toate opţiunile” privind chestiunea siriană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul Departamentului de Apărare al SUA, Chuck Hagel. FOTO: Reuters
Secretarul Departamentului de Apărare al SUA, Chuck Hagel. FOTO: Reuters

Statele Unite au opţiuni pentru „toate situaţiile neprevăzute” în Siria, a declarat luni seară secretarul Departamentului de Apărare al administraţiei de la Casa Albă, Chuck Hagel.

În timpul vizitei sale în Kuala Lumpur, Chuck Hagel, a declarat reporterilor că departamentul din subordinea sa ia în considerare o posibilă acţiune în Siria la cererea preşedintelui american, Barack Obama.

Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii au ameninţat că vor„răspunde serios” dacă se dovedeşte că forţele guvernamentale siriene au folosit arme chimice săptămâna trecută.

Discutând chestiunea siriană, Hagel a susţinut administraţia de la Casa Albă încă analizează toate opţiunile privind posibila utilizare a forţei armate împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad.

Preşedintele Obama a cerut Departamentului de Apărare să pregătească opţiuni pentru toate situaţiile neprevăzute. Am făcut acest lucru şi suntem gata să îndeplinim orice opţiune, în cazul în care decide să utilizeze una din acestea”, a afirmat Chuck Hagel în conferinţa de presă susţinută în Kuala Lumpur.

Un reprezentant al Departamentului de Stat american a confirmat pentru Fox News că patru distrugătoare americane au fost poziţionate în estul Mării Mediterane, dar care nu au primit până în acest moment instrucţiuni privind o posibilă acţiune.  

Sâmbătă, preşedintele american s-a întâlnit cu consilierii pe probleme de securitate naţională, dar preferă să continue adunarea de dovezi înainte de decide o posibilă intervenţie, potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă de la Casa Albă.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite