VIDEO Coreea de Nord continuă să atace SUA: Obama în flăcări, într-un nou videoclip al propagandei de la Phenian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american Barack Obama FOTO Reuters
Preşedintele american Barack Obama FOTO Reuters

La doar două săptămâni după ce a postat pe YouTube un videoclip în care apare un oraş care seamănă cu New York-ul, distrus de flăcări, în urma a ceea ce pare să fie un atac cu rachete, Phenianul au difuzat un nou material menit să provoace SUA, în care preşedintele Barack Obama şi trupele americane apar cuprinse de flăcări.

Coreea de Nord, care tocmai a efectuat un al treilea test nuclear, ca răspuns la ostilităţile venite din partea SUA, a postat înregistrarea video pe YouTube duminică. Contul de YouTube, potrivit AP, este afiliat agenţiei guvernamentale nord-coreene pentru reunificare.

Videoclipul se încheie cu simularea generică a exploziei unui dispozitiv nuclear în subteran, o referire clară la recentul test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.

Statele Unite ale Americii duc în prezent negocieri în Consiliul de Securitate al ONU pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului, ca urmare a testului nuclear de la 12 martie dintr-un centru din nord-estul ţării, al treilea după cele din 2006 şi 2009. Testul nuclear a fost efectuat de nord-coreeni în ciuda sancţiunilor impuse de ONU după primele două teste, ambele marcate de eşec.

În urmă cu două săptămâni, pe site-ul oficial al Coreei de Nord, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda regimului comunist, a fost postat un videoclip în care apare un oraş ce seamănă cu New York-ul, distrus de flăcări, în urma a ceea ce pare să fie un atac cu rachete.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite