VIDEO China: o porţiune de 80 de metri de autostradă suspendată s-a prăbuşit. Cel puţin 26 de persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc vineri dimineaţă FOTO Reuters
Accidentul a avut loc vineri dimineaţă FOTO Reuters

Cel puţin 26 de persoane au murit din cauza exploziei unui camion plin cu petarde şi focuri de artificii, care a dus la prăbuşirea unui pod în centrul Chinei, a anunţat vineri postul de radio China Internaţional, citat de Associated Press şi AFP.

Explozia a avut loc pe autostrada G30, în apropierea oraşului Sanmenxia din provincia Henan, potrivit „China Daily”. Incidentul a dus la prăbuşirea a unei porţiuni de 80 de metri din pod, ceea ce a antrenat căderea în gol a mai multor vehicule de la o înălţime de 30 de metri.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în accident, informează ziarul chinez „Henan Commercial”.

„Am auzit un zgomot puternic şi am frânat imediat. Am văzut mici bucăţi în flăcări căzând una câte una,” a declarat un şofer aflat la faţa locului. „După aceea am auzit sunetele explozie timp de cinci, şase minute.”

Este foarte probabil ca numărul morţilor să crească, întrucât jurnaliştii agenţiei de ştiri chineze Xinhua au raportat că prăbuşirea a lovit şi a îngropat sub rămăşiţele drumului cel puţin 25 de automobile.

Explozia din regiunea Mianchi, provincia Henan, nu are încă determinată cu exactitate cauza declanşării; autorităţile nu s-au pronunţat deocamdată. 

Focurile de artificii sunt o parte extrem de importntă a festivităţilor dedicate Anului Nou Lunar, celebrat în ziua celei de-a doua luni pline, după solstiţiul de iarnă, în tradiţia budistă shaolin. Pentru a putea face faţă cererii, focurile de artificii sunt fabricate, trasportate şi depozitate în cantităţi enorme, uneori chiar în condiţii nesigure.

Autorităţile au izolat zona în care s-a produs accidentul, iar şase maşini au fost recuperate, informează agenţia de presă chineză Xinhua. Potrivit aceleaşi surse, operaţiunile de căutare şi salvare se află în plină desfăşurare.

Cazurile de explozie a materialelor pirotehnice nu sunt rare în China în perioada Anului Nou chinezesc, care în acest an se celebrează pe 10 februarie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite