VIDEO Atacuri cu drone asupra a două instalaţii petroliere importante din Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac cu drone a avut drept ţintă cea mai mare instalaţie de procesare a petrolului din Arabia Saudită şi o altă staţie operată de compania Aramco, sâmbătă, a declarat ministrul de Interne al regatului, declanşând un incendiu imens la un procesator vital pentru resursele energetice globale, informează The Guardian.

Un purtător de cuvânt al rebelilor Huthi din Yemen a revendicat atacurile.

Yahia Sarie a făcut anunţul sâmbătă, într-un interviu televizat la postul de televiziune al-Masirah al mişcării Huthi.

El a spus că rebelii au trimis 10 drone pentru a ataca instalaţia de procesare Abqaiq şi câmpul petrolier Khurais. Sarie a mai precizat că atacurie împotriva regatului se vor înrăutăţi dacă războiul din Yemen va continua.

„Singura opţiune pentru Guvernul saudit este să înceteze să ne mai atace”, a spus el. O coaliţie condusă de saudiţi este angajată într-un război cu rebelii din martie 2015.

Nu se ştie cu exactitate dacă au existat răniţi în urma atacurilor sau dacă acestea au afectat producţia de petrol a ţării. Însă probabil că vor agrava tensiunile din regiune, unde Arabia Saudita şi Iranul se luptă într-un război prin inetrmediari şi Teheranul este la cuţine cu Washingtonul privind retragerea acestuia din urmă din acordul nuclear cu celelalte puteri mondiale.

Aramco descrie instalaţia sa Abqaiq drept cea mai mare uzină de stabilizare a petrolului brut din lume. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite