Venezuela: Preşedintele Nicolas Maduro a înfiinţat Ministerul Fericirii Supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Venezuelenii au avut parte de o surpriză în această săptămână, când preşedintele Nicolas Maduro a anunţat în cadrul unui interviu televizat că a creat un nou post în guvernul de la Caracas. Deşi mulţi au crezut că este o glumă, liderul venezuelean a spus că a înfiinţat Ministerul Fericirii Sociale Supreme. Anunţul lui Maduro nu a întârziat să producă reacţii diverse, de la indignare la sarcasm.

Maduro a spus că la conducerea noului organ al guvernului va fi un pediatru, care va coordona toate campaniile împotriva sărăciei create iniţial de răposatul preşedinte Hugo Chavez. Astfel, responsabilul se va ocupa de 33 de „misiuni” lansate în timpul guvernării de 14 ani a lui Chavez.

Serviciile noului minister vor fi dedicate „bătrânilor şi bătrânelor, băieţeilor şi fetiţelor, acelora care sunt ei mai gingaşi şi mai iubiţi dintre oamenii revoluţiei”, a spus Maduro, citat de agenţia de ştiri Associated Press.

Anunţul a stârnit imediat reacţii printre locuitorii ţării sud-americane, multe dintre ele exprimate pe reţelele de socializare.

„Preşedintele Nicolas Maduro va naţionaliza şi va raţionaliza fericirea. Toţi cetăţenii au dreptul la 15 minute şi 49 de secunde de fericire în fiecare săptămână” 

„Prima activitate a Ministerului Fericirii este să schimbe imediat data tuturor calendarelor la 1984”, utilizatorul făcând referire la romanul politic „1984” al scriitorului englez George Orwell. 

„Dacă te simţi nefericit încearcă varianta orwelliană a Venezuelei: Maduro creează biroul pentru «Fericirea Supremă»” 

„Unele persoane încă mai cred în Moş Crăciun” 

„Cred că s-au grăbit. Prima oară trebuiau să înfiinţeze postul de Viceministru al Incertitudinii Sociale Supreme a Poporului”, a spus comedianul Luis Chataing. 

„Fericire sau Moarte! Deja ştim asta!” 

„Ministerul Fericirii când nici măcar nu există hârtie de toaletă” 

Venezuela, ţară cu resurse bogate de ţiţei, trece printr-o criză de bunuri esenţiale şi medicale. Inflaţia anuală a depăşit 50%, potrivit cifrelor oficiale, iar dolarul american este schimbat pe piaţa neagră la un preţ de şapte ori mai mare decât rata oficială, notează Associated Press.

 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite