Venezuela: incendiu provocat de fulgere la o rafinărie de petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Venezuela s-au luptat cu flăcările puternice ale unui incendiu care a izbucnit lângă rezervoarele unei rafinării de petrol. Accidentul s-a produs din cauza unor fulgere care au lovit duminică zona din apropierea rezervoarelor, ceea ce a dus la evacuarea mai multor locuinţe din apropierea rafinăriei.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă locuitorii pe o rază de un kilometru au fost evacuaţi, în timp ce pompierii încercau să stingă focul. Incendiul s-a produs la rafinăria Puerto La Cruz, în partea de est a statului Anzoátegui, în nordul Venezuelei, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

„Focul a fost stins complet”, a declarat Asdrubal Chavez, vicepreşedintele companiei petroliere PDSVA care administra rafinăria Puerto La Cruz.

Preşedintele Nicolas Maduro a transmis prin Twitter că s-a aflat în legătură permanentă cu echipele de pompieri care au sosit la locul accidentului. Oficialii venezueleni au subliniat că evacuarea locuitorilor din apropiere a fost doar o măsură de precauţie.

Venezuala, ţară care face parte din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a fost străbătută de mai multe furtuni la sfârşitul săptămânii trecute. Rafinăriile din ţara sud-americană au trecut prin multe accidente în ultimii ani, iar vara trecută s-a produs un incendiu asemănător la o altă unitate petrolieră.

Unul dintre cele mai grave accidente din industria petrolieră care s-au în ultimele decenii a avut loc anul trecut în Venezuela, din cauza unor scurgeri de gaze care au provocat o explozie la rafinăria Amuay. Accidentul a dus la moartea a 40 de oameni şi distrugerea a sute de case din apropiere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite