Venezuela: Chavez ameninţă băncile cu naţionalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe bănci private venezuelene ar putea fi naţionalizate dacă refuză să finanţeze micii producători agricoli, a declarat, duminică, preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, în timpul unei intervenţii la postul de televiziune Univision.

„Eu sunt gata să naţionalizez băncile private dacă acestea nu vor finanţa micii fermieri", a ameninţat Hugo Chavez. Liderul de la Caracas s-a referit în special la băncile Banesco, Mercantil şi Provincial. Instituţiile financiare sunt obligate de legea din Venezuela să finanţeze programe şi proiecte guvernamentale, informează Ria Novosti.

După sosirea la putere în 1999, Hugo Chavez a început un proces de naţionalizare în mai multe sectoare ale economiei. Foştii patroni contestă şi acum în justiţie această decizie a guvernului condus de Chavez. 20 de procese vizând astfel de naţionalizări sunt încă pe rol. Litigiile cele mai importante sunt cu marile concerne energetice Exxon şi ConocoPhillips cărora le-au fost confiscate câmpurile petroliere pe care le exploatau în zona fluviului Orinoco.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite