Ursula von der Leyen, după anunţul lui Putin: UE şi partenerii săi vor reacţiona cu unitate, fermitate şi hotărâre în solidaritate cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedinta Comisiei Europene a declarat că UE împreună cu partenerii săi vor reacţiona cu fermitate, unitate şi hotărâre în solidaritate cu Ucraina.

Ursula von der Leyen a postat pe contul său de Twitter că recunoaşterea celor două teritorii separatiste din Ucraina, de către Rusia, reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, dar şi a acordurilor de la Minsk. 

"Recunoaşterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a acordurilor de la Minsk. UE şi partenerii săi vor reacţiona cu unitate, fermitate şi hotărâre în solidaritate cu Ucraina", a declarat şefa Comisiei Europene, relatează news.ro.

Premierul britanic, Boris Johnson a denunţat recunoaşterea de către Rusia a independenţei celor două regiuni separatiste ca fiind „o încălcare flagrantă a suveranităţii ţării” şi o „repudiere” a acordurilor de pace de la Minsk, relatează hotnews.ro.

Vladimir Putin a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, recunoaşterea independenţei republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina. Ţările din Occident se tem că acesta este pasul către o invazie rusă în estul Ucrainei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite