Unul dintre cei mai periculoși pedofili a pledat vinovat pentru 307 infracțiuni comise în centre de îngrijire a copiilor

0
Publicat:

Un fost angajat al unor centre de îngrijire a copiilor a mărturisit că a comis 307 infracțiuni sexuale împotriva a zeci de copii aflați sub grija sa în Brisbane, Australia și Italia, între 2007 și 2022.

Ashley Paul Griffith a recunoscut sute de infracțiuni sexuale împotriva a zeci de copii FOTO Arhivă
Ashley Paul Griffith a recunoscut sute de infracțiuni sexuale împotriva a zeci de copii FOTO Arhivă

Ashley Paul Griffith, în vârstă de 46 de ani, din Gold Coast, a pledat vinovat la toate acuzațiile în timpul unei audieri la tribunalul districtual din Queensland, luni dimineața, potrivit The Guardian.

O sală de judecată plină a stat în tăcere totală în timp ce toate cele 307 acuzații au fost citite în această dimineață, un proces care a durat mai mult de două ore. Unii dintre cei prezenți au stat în picioare pe tot parcursul audierii, din cauza lipsei de spațiu.

Mai mulți spectatori au plâns în timpul audierii, în fața judecătorului Anthony Rafter.

Griffith a spus „vinovat” cu o voce calmă la fiecare acuzație citită de un asistent al judecătorului și a dat din cap ocazional.

El a fost condamnat oficial pentru infracțiunile comise în centrele de îngrijire a copiilor unde a lucrat între ianuarie 2007 și august 2022.

Acestea includ 190 de acuzații de abuz sexual și indecent asupra unui copil sub 12 ani aflat sub grija sa, 28 de acuzații de viol, 67 de acuzații de creare a materialelor de exploatare a copiilor, patru acuzații de producere a materialelor de exploatare a copiilor și o acuzație de distribuire a materialelor de exploatare a copiilor. De asemenea, a fost acuzat de deținerea materialelor de exploatare a copiilor între 2005 și 2022, folosind un serviciu de comunicații pentru acest scop.

Luni, în instanță au fost numite șaizeci de victime, dar identitățile lor nu pot fi dezvăluite din motive legale.

Poliția federală australiană crede că Griffith – care avea calificările necesare pentru îngrijirea copiilor – a înregistrat toate infracțiunile pe care le-a comis pe telefoane și camere la locul de muncă.

Griffith a lucrat la o serie de centre de îngrijire a copiilor din Brisbane, precum și la alte centre din Sydney și Pisa, Italia. El a fost arestat în octombrie 2022 de ofițerii poliției federale australiene (AFP) și ai poliției din Queensland.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite