Unde se află trupul neînsuflețit al unui polițist israelian, ucis în atacul Hamas din octombrie

0
Publicat:

Poliția israeliană a confirmat, miercuri, decesul polițistului Ran Dvili, în urma atacului din 7 octombrie, coordonat de organizația islamistă palestiniană Hamas. Israelul intensifică presiunile pentru eliberarea ostaticilor și ripostează la atacurile teroriste.

Polițistul israelian a fost ucis în atacul de pe 7 octombrie FOTO Arhivă
Polițistul israelian a fost ucis în atacul de pe 7 octombrie FOTO Arhivă

Trupul neînsuflețit al polițistului este, în prezent, deținut de militanții Hamas în Fâșia Gaza, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

Într-un comunicat, poliția israeliană a declarat: „Ran Dvili nu mai este în viață (...) el a fost ucis luptând împotriva inamicului în timpul bătăliei de la (kibbutzul) Alumim pe 7 octombrie.”

În același comunicat se mai precizează și că „trupul său a fost răpit și este deținut de o organizație teroristă.”

Moartea lui Ran Dvili aduce la 29 numărul ostaticilor decedați , ale căror trupuri rămân în Fâșia Gaza sub controlul Hamas, organizație care a preluat puterea în acest teritoriu, în anul 2007.

Israelul a făcut un angajament ferm de a distruge Hamas, ca răspuns la atacul terorist fără precedent al grupării islamiste împotriva țării, un atac care a avut ca rezultat pierderea a aproximativ 1.140 de vieți în Israel, majoritatea fiind civili.

În plus, Hamas a răpit aproximativ 250 de ostatici în timpul aceluiași atac, iar Israelul susține că aproximativ 132 dintre acești ostatici rămân în Gaza.

Israelul a subliniat, în repetate rânduri, că este în conflict cu Hamas, nu cu civili palestinieni și a acuzat mișcarea islamistă palestiniană că lansează atacuri din zone rezidențiale, spitale și alte clădiri civile, susținând că Hamas folosește civili ca scuturi umane, o acuzație vehement negată de Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite