Un profesor chinez care a agresat şi violat 26 de eleve a fost executat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul a agresat şi violat o parte dintre eleve în sălile de studiu. FOTO Alamy
Profesorul a agresat şi violat o parte dintre eleve în sălile de studiu. FOTO Alamy

Un profesor chinez care a fost găsit vinovat de agresare fizică şi violarea a 26 de eleve minore a fost executat, anunţă autorităţile de la Bejing, citate de Associated Press.

În perioada 2011-2012, Li Jishun a agresat sexual eleve cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, chiar în incinta şcolii dintr-o localitate rurală, potrivit aceleiaşi surse.

„Dat fiind răul pe care inculpatul l-a facut fetelor şi impactul social negativ, i-a fost aplicată cea mai dura pedeapsă”, a fost explicaţia dată de judecătorii chinezi pentru decizia luată.

Curtea Supremă a invocat faptul că profesorul ale cărui „responsabilităţi erau educarea şi protejarea” elevilor, a devenit agresorul acestora. 

Majoritatea minorilor agresaţi proveneau din familii cu o situaţie materială precară, ai căror părinţin erau plecaţi în mediul urban unde munceau. 

CU toate că de obicei execuţiile condamnaţilor erau criticate pe Weibo, echivalentul Twitter-ului în China, de această dată comentariile celor intraţi pe reţeaua socială susţineau că pedeapsa a fost mult prea uşoră pentru o persoană care a făcut atât rău. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite