Un nou proces pentru fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak. FOTO: Reuters
Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak. FOTO: Reuters

Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, va fi judecat împreună cu doi dintre fii săi pentru un nou caz de deturnare de fonduri publice, au declarat astăzi surse judiciare, citate de agenţia de ştiri AFP.

Fostul lider de la Cairo este acuzat că împreună fii săi, Gamal şi Alaa, a delapidat 125 de milioane de lire egiptene (aproximativ 13.5 milioane de euro) din bugetul executivului.

Potrivit anchetei judiciare, alte patru persoane au fost acuzate în acest caz, deoarece i-au ajutat pe membrii familiei Mubarak să cumpere proprietăţi private prin deturnarea fondurilor din cadrul Ministerului Locuinţelor.

Hosni Mubarak trebuie să apară în faţa instanţei, alături de fostul său ministru de Interne, Habib el-Adli, şi alte şase persoane, pentru „complicitate la crime” împotriva manifestanţilor care l-au înlăturat în 2011.

În primul proces care a avut loc în iunie 2012, fostul preşedinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Acesta a făcut apel la Curtea de Casaţie din Egipt, care a decis desfăşurarea unui nou proces.

Materiale pe aceeaşi temă:

Procesul lui Hosni Mubarak pentru implicare în acte de reprimare a fost amânat

Procesul fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak pentru complicitate la uciderea manifestanţilor în cursul revoltei din 2011, reluat duminică, în prezenţa inculpatului, a fost amânat până pe 14 septembrie.

Vechiul Faraon se întoarce. Mubarak, transferat din închisoare la un spital militar

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat cu un elicopter medical de la închisoarea Tora la un spitalul militar Maadi, din Cairo, unde rămâne în stare de detenţie, anunţă Ministerul egiptean de Interne.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite