Un lider al grupării Stat Islamic a fost ucis într-un raid american în Somalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lider al grupării Stat Islamic și aproximativ zece persoane au fost ucise miercuri într-un raid american în Somalia. Toate persoanele ucise aveau legături cu organizația teroristă.

Un lider al grupării Stat Islamic a fost ucis într-un raid american în Somalia
Un lider al grupării Stat Islamic a fost ucis într-un raid american în Somalia

Un lider al grupării Stat Islamic, identificat drept Bilal al-Sudani era responsabil cu încurajarea prezenței în creștere a grupării teroriste pe teritoriul african, dar și cu finanțarea operațiunilor grupării în întreaga lume, potrivit unui comunicat transmis de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, relatează Agerpres.

La 25 ianuarie, la ordinele preşedintelui, S.U.A. armata a desfăşurat o operaţiune de asalt în nordul Somaliei, care a dus la moartea unui număr de membri ISIS, inclusiv Bilal-al-Sudani, un lider ISIS în Somalia şi un facilitator cheie pentru reţeaua globală a ISIS. Al-Sudani a fost responsabil pentru stimularea prezenţei în creştere a ISIS în Africa şi pentru finanţarea operaţiunilor grupului în întreaga lume, inclusiv în Afganistan”, a spus Austin.

Operațiunea desfășurată în Somalia a fost pregătită timp de câteva luni. Nu au avut loc alte incidente sau victime în rândul populației civile, sau a armatei americane. Lloyd Austin a afirmat că raidul a fost pregătit cu repetiții ample ale armatei amercane care s-au desfășurat în locuri special amenajate care au imitat terenul pe care a avut loc. 

"Am fost pregătiţi să îl capturăm pe al-Sudani", a spus Austin. 

Preşedintele Joe "Biden a spus foarte clar că suntem hotărâţi să găsim şi să eliminăm toate ameninţările teroriste la adresa Statelor Unite şi a poporului american oriunde s-ar afla, chiar şi în cele mai îndepărtate locuri", a susţinut un alt oficial de la Casa Albă.

Operațiunea din Somalia a fost aprobată de liderul american la începutul acestei săptămâni. 

În luna august a anului trecut, liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a fost ucis pe balconul său din Afganistan în urma unui atac american cu dronă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite