Un înalt responsabil al grupării Stat Islamic a fost ucis într-un raid în estul Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O operaţiune comună a Forţelor Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, şi forţelor coaliţiei americane s-a soldat cu uciderea unui înalt responsabil al grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei.

Luptători ai grupării Stat Islamic FOTO arhivă Adevărul
Luptători ai grupării Stat Islamic FOTO arhivă Adevărul

Ibrahim Al-Ali, care era un lider în estul Siriei, fiind cunoscut şi sub numele de Abu Mujahid, a fost ucis într-un raid ţintit marţi, au anunţat joi luptătorii kurzi. SDF a precizat că acesta a murit în timpul operaţiunii din centrul oraşului Raqqa, în cadrul căreia au fost capturate şi mai multe echipamente militare.

O sursă kurdă a declarat pentru dpa că Abu Mujahid era responsabil de recrutarea de luptători pentru SI în estul Siriei şi din Irakul vecin.

„Uciderea acestui individ este importantă deoarece el era responsabil cu regiunea de est, care include al-Hassakeh, Raqqa şi Deir al-Zour, unde operaţiunile Statului Islamic s-au intensificat în ultimele luni", a precizat, pentru dpa, Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Forţele americane au fost desfăşurate în Siria în 2015 pentru a-i ajuta pe kurzii sirieni şi aliaţii lor în lupta împotriva SI. Uciderea lui Abu Mujahid are loc la două săptămâni după ce gruparea teroristă a confirmat moartea liderului său Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi. Abu Hafs al-Hashimi al-Quraishi a fost numit succesor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite