Un nou atac cu cuţitul la Sydney. Patru persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lider al bisericii și alte câteva persoane au fost înjunghiate într-o biserică din Wakeley, la circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul metropolei australiene, relatează agențiile de presă internaționale,

image

Conform presei locale, un lider al bisericii şi mai mulţi credincioşi din suburbia respectivă au fost înjunghiaţi în timpul unei liturghii care era transmisă live pe canalul de You Tube al bisericii.

Înregistrările video ale incidentului surprind momentul în care un bărbat se repede spre predicator şi îl înjunghie cu un cuţit. Mai multe persoane au încercat să intervină și pe fundal se aud țipete îngrozite.

Poliţia a arestat un bărbat, care cooperează cu anchetatorii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Patru persoane sunt tratate pentru „răni care nu le pun în pericol viaţa", au anunţat luni serviciile de ambulanţă din Sydney, 

Potrivit salvatorilor, cele patru persoane care beneficiază de îngrijiri medicale au între 20 şi 70 de ani. Potrivit Reuters, una dintre cele patru persoane, cu vârsta de peste 50 de ani, a fost transportată la spital în stare gravă.

Incidentul are loc la câteva zile după ce șase persoane au fost ucise într-un mall din același oraș. 

Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a înjunghiat mortal cinci femei și un agent de securitate, și a rănit alte câteva persoane înainte de a fi împușcat de un polițist.

Bărbatul suferea de o maladie mintală şi nimic nu sugerează o eventuală motivaţie teroristă, potrivit poliţiei australiene. Agresorul de sâmbătă pare să fi vizat în primul rând femei, a adăugat luni sursa citată.

Episcopul Emmanuel este popular pe rețelele de socializare, cu peste 17.000 de urmăritori pe Facebook.

El a dobândit notorietate în timpul pandemiei de COVID, când a criticat restricțiile din Sydney drept „sclavie în masă” și a susținut că vaccinurile sunt inutile, întrucât un trai „normal” va crește imunitatea.

Biserica „Christ The Good Shepherd” are aproape 200.000 de abonați pe YouTube.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite