Un elicopter american s-a prăbuşit în apropierea frontierei dintre cele două Corei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopter CH-53 al Marinei Americane FOTO AFP
Elicopter CH-53 al Marinei Americane FOTO AFP

Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit în apropierea frontierei interceeene, nu foarte departe de o bază militară aflată la nord de Seul, informează surse militare sud-coreene citate de Russia Today.

Potrivit AFP, un oficial al armatei americane a confirmat informaţia potrivit căreia un aparat de zbor militar CH-53, la bordul căruia se aflau 16 persoane, s-a prăbuşit în timpul unui antrenament. În schimb, agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând surse militare, a spus că este vorba de un elicopter UH-60 Black Hawk.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în comitatul Cheolwon în timpul exerciţiilor militare anuale comune SUA- Coreea de Sud. Nu au fost înregistate victime, mai notează RT.

A fost demarată o anchetă pentru a determina cauza acestui accident.

Peste 28.000 de militari americani sunt mobilizaţi în Coreea de Sud. În comitatul Cheolwon au avut loc diverse incidente în ultimii 20 de ani: În 1992, trei soldaţi nord-coreeni îmbrăcaţi în uniforme sud-coreene au fost omorâţi, iar cinci ani mai târziu cinci militari din Coreea de Nord au traversat zona demilitarizată şi au deschis focul asupra armatei sud-coreene.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite