Turcia va reumple stocurile americane de muniție care au scăzut, urmare a asistenței acordate Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia Arca Savunma va furniza Washingtonului 116 mii de obuze de 155 mm, pentru obuzierele M107.

Depozit de obuze pe linia frontului. Ucraina. Foto: Profimedia
Depozit de obuze pe linia frontului. Ucraina. Foto: Profimedia

Turcia va furniza Departamentului de Apărare al SUA 116 mii de obuze de 155 mm pentru obuzierele M107, care vor înlocui obuzele furnizate de Washington, Ucrainei. Contractul corespunzător a fost semnat de compania turcă Arca Savunma, situată în orașul Corum, relatează portalul Savunma Sanayi, specializat în știri despre complexul militar-industrial. Potrivit acestuia, este planificată încheierea de contracte suplimentare pentru furnizarea de muniție din Turcia, către Statele Unite.

În februarie, ambasadorul american la Ankara, Jeffrey Flake, a declarat că Turcia va ajuta Statele Unite să-și completeze stocul de muniție, care s-a diminuat din cauza ajutorului acordat Ucrainei. Potrivit acestuia, Departamentul de Apărare al SUA va desfășura trei linii de producție de muniție în Texas, care vor fi achiziționate din Turcia. 

Ambasadorul a mai relatat că până în 2025, aproximativ 30% din toate proiectilele de 155 mm produse în Statele Unite vor proveni din fabrici din Texas, datorită parteneriatului SUA-Turcia.

Bloomberg a relatat miercuri că Statele Unite și Turcia au început negocierile pentru achiziționarea de explozibili pentru a produce obuze de 155 mm pentru Ucraina. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite