Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO

0
Publicat:

Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând diplomaţi de la NATO, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan și Mark Rutte FOTO Facebook Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan și Mark Rutte FOTO Facebook Recep Tayyip Erdogan

Turcia era unul din cele patru state membre ale Alianţei care nu îşi anunţaseră încă sprijinul pentru Rutte ca succesor al lui Jens Stoltenberg.

SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania au anunţat deja că îl susţin pe Rutte, menţionează Reuters.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit vineri cu Mark Rutte, sosit la Istanbul pentru a obţine sprijinul Turciei pentru candidatura sa, potrivit AFP.

„Nicio organizaţie teroristă nu trebuie tolerată” 

Cu acest prilej, Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei.

„I-am spus că, în conformitate cu spiritul Alianţei, nicio organizaţie teroristă, în special PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi asociaţii săi, nu trebuie tolerată”, a declarat, în faţa jurnaliştilor, şeful statului turc, în prezenţa lui Rutte.

Potrivit lui Erdogan, este „imperativ ca noul secretar general să depună eforturi intense pentru a elimina sancţiunile, restricţiile şi obstacolele din domeniul industriei de apărare în rândul aliaţilor”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite