Turcia a informat Armenia despre ridicarea interdicției privind transportul direct de mărfuri

0
Publicat:

Secretarul de presă al Ministerului armean de Externe Vahan Hunanyan a declarat că implementarea transportului aerian direct de mărfuri între Armenia și Turcia este unul dintre acordurile la care s-a ajuns la reuniunea reprezentanților speciali din 1 iulie 2022.

Primele semne de dezgheț între Armenia și Turcia: reluarea traficului de mărfuri. Foto: Shutterstock
Primele semne de dezgheț între Armenia și Turcia: reluarea traficului de mărfuri. Foto: Shutterstock

Turcia a informat Armenia despre ridicarea interdicției privind transportul aerian direct de mărfuri, a anunțat vineri unui corespondent TASS, secretarul de presă al Ministerului armean de Externe Vahan Hunanyan.

Astăzi, partea turcă ne-a informat despre ridicarea interdicției privind transportul aerian direct de mărfuri. Vă reamintim că implementarea transportului aerian direct de mărfuri între Armenia și Turcia este unul dintre acordurile la care s-a ajuns la ședința reprezentanților speciali din 1 iulie 2022. Ne așteptăm să fie implementat cât mai curând un alt acord care prevede posibilitatea trecerii frontierelor terestre pentru resortisanții țărilor terțe”, a spus el.

În ciuda graniței comune, nu există relații diplomatice între Armenia și Turcia. 

În 2009, la Zurich, miniștrii de externe ai celor două state au semnat protocoale privind stabilirea relațiilor diplomatice și principiile relațiilor, însă aceste documente nu au fost ratificate de părți. 

La 1 martie 2018, Armenia a anunțat anularea protocoalelor. 

În 2021, Armenia și Turcia au numit reprezentanți speciali pentru reglementarea relațiilor. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite