Tragedia aviatică din Columbia: Ce le-a spus mama, înainte de a muri, celor patru copii care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama celor patru copii salvați după 40 de zile în jungla amazoniană a fost în viață timp de patru zile după ce avionul lor s-a prăbușit.

Copiii au fost găsiți după 40 de zile FOTO Profimedia
Copiii au fost găsiți după 40 de zile FOTO Profimedia

Magdalena Mucutuy le-a spus copiilor ei să plece și să găsească ajutor în timp ce era pe moarte.

Tatăl copiilor, Manuel Ranoque, a declarat că fiica sa cea mare i-a spus că mama lor i-a îndemnat să "iasă" și să se salveze, scrie bbc.com.

Frații, în vârstă de 13, 9, 5 și un an, au fost salvați și scoși din junglă vineri cu un avion.

Ei au fost mutați la un spital militar din capitala țării, Bogota.

"Singurul lucru pe care Lesly, în vârstă de 13 ani mi l-a lămurit este că, de fapt, mama ei a fost în viață timp de patru zile", a declarat dl Ranoque reporterilor în fața spitalului.

nainte de a muri, mama lor le-a spus ceva de genul: 'Voi, băieți, plecați de aici'. O să vedeți ce fel de om este tatăl vostru și o să vă arate aceeași mare dragoste pe care v-am arătat-o eu", a mai spus el.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Au apărut detalii despre perioada petrecută de copii în junglă și despre salvarea lor miraculoasă, inclusiv despre primele lucruri pe care le-au spus copiii când au fost găsiți.

Salvatorul Nicolas Ordonez Gomes și-a amintit momentul în care au descoperit copiii.

"Fiica cea mare, Lesly, cu cel mic în brațe, a alergat spre mine. Lesly a spus: Mi-e foame", a declarat el pentru postul public de televiziune RTVC.

"Unul dintre cei doi băieți era întins. S-a ridicat și mi-a spus: Mama mea este moartă. El a spus că salvatorii au răspuns cu cuvinte pozitive, spunând că suntem prieteni, că am fost trimiși de familie".

Ordonez Gomes a spus că băiatul a răspuns: "Vreau niște pâine și cârnați".

În imaginile difuzate duminică de la salvarea copiilor, cei patru frați păreau slăbiți din cauza săptămânilor pe care le-au petrecut luptându-se singuri în sălbăticie.

Magdalena Mucutuy și copiii ei călătoreau cu aeronava Cessna 206 spre Araracuara, în provincia Amazonas, spre San José del Guaviare, pe 1 mai, când a emis o alertă de urgență din cauza unei defecțiuni la motor.

Trupurile mamei și ale celor doi piloți au fost găsite de armată la locul prăbușirii, dar se pare că copiii s-au rătăcit în pădurea tropicală pentru a găsi ajutor.

Copiii dispăruți au devenit centrul unei operațiuni de salvare uriașe, la care au participat zeci de soldați și localnici.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Salvatorii au dat de urma copiilor după ce au observat semne în junglă, inclusiv urme de pași și fructe mușcate.

Membrii comunității copiilor au sperat că cunoștințele lor despre fructe și abilitățile de supraviețuire în junglă le-ar fi oferit o șansă mai bună de a rămâne în viață.

Astrid Cáceres, șefa Institutului columbian de bunăstare a familiei, a declarat că momentul în care au trecut prin această încercare a însemnat că "jungla era în perioada de recoltă" și că au putut mânca fructe care erau în floare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite