Televiziunea iraniană, fake news grosolan despre atacul asupra Israelului. Ce video a arătat populației ca fiind „lovitura de succes” VIDEO

0
Publicat:

Televiziunea de stat iraniană a difuzat duminică, în mod repetat, o înregistrare video cu un incendiu în Chile, susținând că este vorba de imagini cu rachete care au lovit cu succes ținte din Israel, relatează BBC.

Televiziunea iraniană de stat a folosit imagini de la incendiul din Chile, captură video
Televiziunea iraniană de stat a folosit imagini de la incendiul din Chile, captură video

Clipul, difuzat de mai multe ori în timpul transmisiunii în direct a ofensivei Iranului, ca răspuns la atacul israelian asupra consulatului din Damasc, arată o autostradă în prim-plan, în timp ce un incendiu uriaș înroșește cerul nopții.

O femeie poate fi auzită vorbind în spaniolă, în timp ce o alta traduce.

Videoclipul este unul dintre numeroasele filmuleţe care arată cum rachete și drone iraniene trec cu succes prin apărarea aeriană a Israelului „cu câteva minute în urmă” și lovesc ținte prestabilite, pe care le-a difuzat televiziunea de stat din Iran.

Dar filmarea nu este nici recentă și nici nu are legătură cu atacul Iranului împotriva Israelului. BBC a găsit versiunea originală a clipului, care a fost postat pe TikTok în februarie şi care prezintă, de fapt, un incendiu în Vina del Mar, Chile.

Videoclipul a apărut pe mai multe alte canale de știri iraniene, cu acelaşi mesaj mincinos.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite