Țara în care poți fi biciuit dacă bei alcool deschide primul magazin de băuturi. Ce obligații au clienții

0
Publicat:

Arabia Saudită va deschide primul magazin care servește alcool, potrivit Reuters, destinat exclusiv diplomaților nemusulmani. Magazinul va fi inaugurat la Riad și va fi situat în cartierul diplomatic, dar nu este clar dacă se va adresa și expatriaților nemusulmani.

Primul magazin cu băuturi alcoolice se va deschide la Riad FOTO Shutterstock
Primul magazin cu băuturi alcoolice se va deschide la Riad FOTO Shutterstock

Magazinul va cere clienților să se înregistreze prin intermediul unei aplicații, să obțină permisiunea Ministerului de Externe și să respecte cotele lunare cu achizițiile lor, arată un raport, conform Business Insider.

Măsura vine în contextul în care conducătorul Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, încearcă să schimbe imaginea Arabiei Saudite, ale cărei legi derivă dintr-o interpretare ultraconservatoare a islamului.

În ultimii ani, legile care impuneau restricții femeilor au fost relaxate. Este vorba inclusiv despre ridicarea interdicției de a conduce vehicule.

Încearcă să atragă turismul străin

În conformitate cu legislația saudită, alcoolul este interzis, iar judecătorii pot aplica pedepse severe, inclusiv biciuirea publică, celor care le încalcă.

Cu toate acestea, există o piață neagră, iar autoritățile închid deseori ochii la consumul de alcool în complexele în care locuiesc mulți străini.

Decizia este o piatră de hotar în eforturile regatului, conduse de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, de a deschide țara musulmană ultra-conservatoare pentru turism și afaceri, deoarece consumul de alcool este interzis în islam.

Prințul moștenitor Mohammed încearcă să atragă turismul străin și investiții de miliarde de euro, în timp ce orientează regatul să renunțe la dependența sa de combustibilii fosili, ca parte a planului său Vision 2030.

Presa controlată de stat a raportat săptămâna aceasta că guvernul impune noi restricții asupra importurilor de alcool în cadrul transporturilor diplomatice, ceea ce ar putea crește cererea pentru noul magazin. Noul regulament va reduce importurile pentru a contracara „schimbul necorespunzător de bunuri speciale și băuturi alcoolice primite de ambasadele țărilor non-musulmane din interiorul Arabiei Saudite”, a informat duminică cotidianul Arab News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite