Tancurile ucrainene primite din Germania, reparate în Lituania

0
Publicat:

Două tancuri germane Leopard 2, avariate în războiul din Ucraina, au efectuat astzăi teste în faţa presei în Lituania, pentru a demonstra rolul țării baltice devenite un centru de reparații pentru aceste vehicule blindate, informează AFP, citată de Agerpres.

Tancurile ucrainene sunt reparate în Lituania pentru a se reveni în conflict
Tancurile ucrainene sunt reparate în Lituania pentru a se reveni în conflict FOTO arhiva Adevărul

Așezat pe turela tancului, ministrul lituanian al apărării Arvydas Anusauskas a parcurs traseele accidentate dintr-un centru de antrenament militar situat la Rukla, în centrul Lituaniei.

Ce pot să spun? E un tanc puternic”, a spus Anusauskas.

Tancurile prezentate ar urma să revină în Ucraina în luna ianuarie.

Ucraina a primit de la aliații săi occidentali 71 de tancuri Leopard 2, potrivit AFP. Începând din octombrie şi de la sosirea primelor tancuri, centrul de la Rukla se ocupă de repararea modelelor A5 şi A6.

Pentru acest model, este singurul centru”, a declarat vineri Sebastian Dietz, directorul Lithuania Defense Services (LDS), societatea însărcinată cu reparaţii şi filiala companiilor germane Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care produc tancurile Leopard 2.

Acordul între Ministerele Apărării ucrainean şi german, ce prevede repararea tancurilor Leopard 2 la Rukla, se încheie la finalul lui 2024.

Principalele cauze ale avariilor acestui model de tanc sunt tiruri directe, explozii de mine şi atacuri cu drone.

Produse iniţial în Germania de Vest în 1979, în plin „război rece”, tancurile Leopard au fost concepute în vederea unei eventuale confruntări cu forţele sovietice.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite