Siria - Un atac israelian a provocat rănirea a două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul sirian de apărare în alertă FOTO EPA-EFE
Sistemul sirian de apărare în alertă FOTO EPA-EFE

Un atac aerian israelian a avut loc sâmbătă dimineaţă pe coasta de vest a Siriei, rănind doi civili, a anunţat Ministerul Apărării sirian, potrivit AFP.

„În jurul orei 6.30 în această dimineaţă, armata inamică israeliană a efectuat un atac” în apropierea oraşului Al-Hamidiyeh, la sud de Tartus, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Raidul a fost efectuat din Marea Mediterană, la vest de oraşul libanez Tripoli (nord) „şi doi civili au fost răniţi, inclusiv o femeie”, a spus ministerul, citând o sursă militară.

Atacul a vizat fermele de păsări, potrivit ministerului.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG care dispune de o reţea extinsă de surse în Siria, este vorba despre „depozite care găzduiau anterior ferme şi pe care Hezbollah le folosea acum pentru a depozita arme şi în scopuri comerciale”.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său, vizând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez, aliaţi ai regimului sirian.

Israelul comentează rareori atacurile sale împotriva Siriei, dar spune că nu va lăsa Iranul să-şi extindă influenţa la graniţele Israelului.

Luna trecută, forţele aeriene israeliene au bombardat aeroportul Damasc situat în sudul capitalei siriene, distrugând clădiri şi pistele de aterizare.

Potrivit OSDH, rachetele israeliene au vizat depozite aparţinând Hezbollah-ului libanez şi forţelor iraniene din apropierea aeroportului, pe lângă singura pistă aflată încă în uz pe aeroport.

Declanşat de represiunea demonstraţiilor pro-democraţie, războiul din Siria a provocat aproximativ 500.000 de morţi, a devastat infrastructura ţării şi a strămutat milioane de oameni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite