Siria: Atac cu drone asupra unei baze a coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite în sud-estul ţării

0
0
Baza Al Tanf FOTO ilustrativă: abna24.com
Baza Al Tanf FOTO ilustrativă: abna24.com

O bază din Siria a coaliţiei antijihadiste condusă de Statele Unite ale Americii, în sud-estul ţării, a fost ţinta unui atac cu drone, luni, relatează AFP.

Forţele coaliţiei ”au ripostat la un atac efectuat de mai multe sisteme aeriene fără pilot (UAS) în apropierea bazei Al-Tanf la ora locală 6.30”, a precizat coaliţia antijihadistă într-un comunicat, fără a-i identifica pe atacatori. 

”Forţele coaliţiei au interceptat unul dintre UAS (...), un al doilea a explodat în complexul Maghawir Al-Thawra”, un grup rebel susţinut de Washington şi activ în regiunea Al-Tanf. Potrivit comunicatului de presă, atacul nu a provocat victime. 

Generalul John W. Brennan Jr, în fruntea coaliţiei, a condamnat şi a cerut încetarea unor astfel de atacuri. Coaliţia antijihadistă a dejucat mai multe operaţiuni similare în trecut, inclusiv atacuri cu drone asupra bazei Al-Tanf, care a fost înfiinţată în 2016 la graniţele Irakului şi Iordaniei.  

Pe lângă baza Al-Tanf, sute de militari americani rămân dislocaţi în nord-estul Siriei. 

În prima linie în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (IS), Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de coaliţia internaţională, au învins gruparea jihadistă din Siria în 2019, alungând-o din ultimul său bastion din est.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite