Siria: Atac aerian israelian în aproprierea orașului Homs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a efectuat un atac aerian în aproprierea orașului sirian Homs, controlat de guvernul de la Damasc, a anuțtat agenția siriană SANA, citând o sursă militară, scrie AFP, conform Agerpres.

Bombardament FOTO: Arhiva Adevărul
Bombardament FOTO: Arhiva Adevărul

"Inamicul israelian a efectuat lovituri aeriene dinspre nord-estul Beirutului, ţintind anumite puncte din jurul oraşului Homs", a precizat sursa militară.

Conform sursei militare apărarea antiaeriană a interceptat câteva rachete în zona de la nord de Homs, cu toate acestea au fost raportate pierderi "materiale". Pe 14 iunie, Israelul a efectuat alt atac aerian în aproprierea Damascului, rănind atunci un soldat sirian.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), o organizație cu sediul în Regatul Unit care are o rețea extinsă de surse în Siria, atacul din 14 iunie a vizat "depozite de arme aparţinând luptătorilor pro-iranieni şi au provocat un incendiu".

De când a început războiul din Siria în 2011, Israelul a efectuat mai multe sute de lovituri împotriva pozițiilor regimului sirian, precum și ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah, aliaţi ai Damascului şi inamici ai Israelului.

Israelul comentează rar astfel de lovituri, dar spun că doresc să împiedice Iranul să îşi consolideze poziţia la graniţele sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite