Singura centrală electrică din Gaza a fost închisă după ce Israelul a oprit livrările de combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura centrală electrică din fâşia Gaza a fost închisă marţi, la mai puţin de o săptămână după ce autorităţile israeliene au suspendat livrările de combustibil către enclava palestiniană ca urmare a lansării de atacuri cu baloane incendiare pe care Israelul le atribuie Hamas, potrivit Hotnews care citează Reuters.

Fâşia Gaza, condusă de islamiştii Hamas, se bazează pe Israel pentru majoritatea nevoilor energetice, populaţia de aproximativ două milioane de locuitori beneficiind în prezent de alimentare cu electricitate timp de şase ore urmate de o sistare a curentului electric timp de 10 ore.

„Alimentarea cu curent electric ar putea scădea acum la doar patru ore (pe zi)”, a declarat un oficial al principalei companii de distribuţie a electricităţii din enclava palestiniană.

Locuinţele şi afacerile din Gaza se bazează pe generatoare pentru a compensa penele de curent îndelungate, oficialii palestinieni avertizând că închiderea centralei electrice ar putea afecta şi instituţii vitale precum spitalele, care sunt de asemenea dotate cu generatoare, relatează Hotnews.

Zeci de baloane incendiare au fost lansate din fâşie înspre Israel în ultimele săptămâni, provocând incendii de vegetaţie care au afectat şi recoltele.

Autorităţile israeliene au răspuns cu atacuri asupra poziţiilor Hamas, anunţând de asemenea oprirea tranzitului de bunuri şi combustibil în fâşie, excepţie făcând doar ajutoarele umanitare vitale.

Israelul a menţionat motive de securitate pentru impunerea restricţiilor.

Mediatori din Egipt au purtat discuţii cu ambele părţi pentru detensionarea situaţiei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite