Șeful Pentagonului a anunțat extinderea arsenalelor nucleare din Rusia și China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lloyd Austin a mai remarcat că și Statele Unite își îmbunătățesc triada nucleară și a citat ca exemplu noul bombardier strategic B-21 prezentat săptămâna trecută.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE

Rusia și China își extind și își modernizează arsenalele nucleare. Această declarație a fost făcută vineri de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la ceremonia de inaugurare a noului șef al Comandamentului Strategic al Forțelor Armate, Anthony Cotton, la Baza Forțelor Aeriene Offat din Nebraska.

Statele Unite se află în pragul unei noi etape în care ne vom confrunta pentru prima dată cu două mari puteri nucleare ca rivale strategice. China își extinde, își modernizează și își diversifică arsenalul nuclear. Rusia își modernizează și își extinde, de asemenea, arsenalul nuclear, " a spus Lloyd Austin.

Austin nu a oferit detalii privind extinderea și modernizarea propusă a arsenalelor nucleare ale țărilor menționate. Totodată, el a remarcat că Statele Unite înseși își îmbunătățesc triada nucleară, amintind că săptămâna trecută a fost prezentat un nou bombardier strategic B-21 capabil să poarte arme nucleare. „Lucrăm la modernizarea altor componente ale triadei nucleare, inclusiv prin noi submarine din clasa Columbia și rachete strategice intercontinentale Sentinel”, a spus șeful Pentagonului.

"Puterile nucleare au responsabilitatea fundamentală de a preveni acțiunile provocatoare, de a reduce riscul proliferării nucleare și de a preveni escaladarea tensiunilor și a războiului nuclear. Misiunea Comandamentului Strategic este de a fi custozii responsabili ai arsenalul nuclear american", a adăugat el.

Președintele rus Vladimir Putin, vorbind miercuri la o întâlnire cu membrii Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului, a remarcat că pericolul războiului nuclear crește, „ca să fiu sincer”, dar Rusia „nu va ține această armă (nucleară) ca pe un brici” și o vede ca un factor de descurajare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite