Salvatorii austrieci au reluat operațiunile în Turcia, după ce au primit protecția armatei

0
Publicat:

Salvatorii militari austrieci şi-au reluat sâmbătă seară operaţiunile în zona grav afectată de cutremurele de luni din sudul Turciei şi din Siria vecină, după ce armata turcă le-a oferit protecţie, transmite EFE, deși anunțaseră că se retrag din cauza situației instabile.

Salvatorii austrieci au reluat acțiunile în Turcia Foto: Profimedia
Salvatorii austrieci au reluat acțiunile în Turcia Foto: Profimedia

„Armata turcă şi-a asumat sarcina protejării contingentului nostru. De aceea, soldaţii (austrieci) şi-au reluat operaţiunile de căutare în zona cutremurelor", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării austriac, Michael Bauer.

Anterior, alt purtător de cuvânt anunţase că operaţiunile salvatorilor austrieci au fost suspendate ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din cauza activităţilor unor grupuri scăpate de sub control, potrivit Agerpres.

Peste 80 de salvatori acționează în zona Hatay

Un grup de 82 de membri ai unităţii militare de asistenţă pentru catastrofe este desfăşurat în provincia Hatay, una dintre cele mai grav afectate de seismele devastatoare de luni.

Grupul de salvatori militari a anunţat că îşi va relua operaţiunile de salvare imediat ce situaţia de securitate o va permite şi că de acum încolo va fi însoţit de unităţi înarmate ale armatei turce.

Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria depăşea duminică dimineaţa 28.000 de morţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite