Ruşii anunţă producerea unui accident radiologic în coastele Chinei

0
0

Un accident radiologic a avut loc în Marea Chinei, a anunţat vineri Rospotrebnadzor, agenţia sanitară a Rusiei, care dă asigurări că şi-a intensificat monitorizarea nivelului de radiaţii în Orientul Îndepărtat al Federaţiei Ruse.

O creştere a nivelului de radiaţii s-a constatat în Marea Chinei în legătură cu acest accident radiologic, susţine Rospotrebnadzor, precizând totodată că nu există deocamdată vreun pericol pentru populaţia din zonă.

Rospotrebnadzor se referă la date culese prin Reţeaua globală de monitorizare a mediului.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu exactitate şi nici amploarea accidentului.

Potrivit blogului postului de radio american Hal Turner Radio Show, preluat de Interfax, o puternică explozie subacvatică a avut loc în zona respectivă. Ar fi vorba de o explozie cu o putere între 10 şi 20 de kilograme TNT, la o adâncime de aproximativ 50 de metri.

Hal Turner Radio Show a dat această informaţie miercuri seara, citând surse militare. Totuşi, acest post este acuzat că difuzează adesea informaţii false.

Reţeaua globală de monitorizare a mediului reuneşte activişti civici din întreaga lume. Începând cu 21 noiembrie, reţeaua a observat pe harta sa interactivă o creştere a nivelului de radiaţii (0,22-0,24 ľSv / h) în zona oraşului chinez Zhanjiang, situat la Marea Chinei de Sud şi cunoscut pentru întreprinderile sale din industria chimică, alimentară şi constructoare de maşini, subliniază Agerpres în pagina electronică.

Beijingul şi Washingtonul nu au comentat deocamdată această informaţie.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite