Reşedinţa lui Benjamin Netanyahu a fost spartă, fiind furat un calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu FOTO Reuters
Premierul israelian Benjamin Netanyahu FOTO Reuters

Persoane încă neidentificate au spart reşedinţa premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, din clădire dispărând calculatorul unui angajat, informează ziarul „Haaretz“.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă la reşedinţa premierului israelian, situată în zona Moshav Beit Yitzhak (Sharon), la periferia nord-vestică a oraşului Ierusalim.

Deocamdată nu există informaţii despre datele care erau în calculatorul furat.

Poliţia israeliană a iniţiat o anchetă în acest caz, în coordonare cu Serviciul israelian de informaţii interne (Shin Bet). Reşedinţa premierului israelian a mai fost spartă în trecut, fiind furat tot un computer.

Forţele de ordine sosite la locul faptei au descoperit că reşedinţa premierului israelian nu arată ca scena unui furt. Potrivit „Haaretz”, casa era în perfectă ordine, singurul lucru care lipsea fiind computerul angajatului lui Netanyahu. Poliţiştii bănuiesc că hoţii căutau ceva anume care se găseşte în calculator, motiv pentru care nu au furat nimic altceva din locuinţă.

Luna trecută, telefonul mobil al unui subaltern al premierului Benjamin Netanyahu a fost furat chiar din biroul oficialului, în timp ce acesta se afla la cumpărături în centrul comercial Ramot din Ierusalim. Telefonul care aparţinea lui Nehama Mazal, şeful de cabinet al premierului, conţinea e-mailuri trimise în calitate oficială şi agenda cu întâlniri a şefului Executivului israelian. Celularul lui Mazal mai conţinea şi datele personale ale membrilor de cabinet, ale reprezentanţilor Knesset (Parlamentul, n.r.), dar şi ale altor persoane cu poziţii-cheie în stat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite