Regimul taliban anunţă preluarea ambasadei afgane la Teheran. „Să asistăm la o nouă extindere a relaţiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai regimului taliban urmează să preia conducerea ambasadei Afganistanului la Teheran, a anunţat duminică, pe Twitter, un purtător de cuvânt al mişcării islamice militante, informează dpa, citată de Agerpres.

Talibani în Afganistan. FOTO Getty Images
Talibani în Afganistan. FOTO Getty Images

„Suntem ferm convinşi că, prin noile numiri, suntem pe cale să asistăm la o nouă extindere a relaţiilor în diverse domenii între două ţări musulmane, prieteni şi surori", a scris Abdul Kahar Balchi.

Nu a existat nicio confirmare imediată din partea autorităţilor iraniene cu privire la acreditarea oficială a diplomaţilor talibani.

Recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a declarat  că Teheranul nu şi-a schimbat politica privind relaţiile diplomatice cu vecinul său estic.

Cel puţin 3,5 milioane de afgani trăiesc în Iran, majoritatea fără documente oficiale, conform estimărilor ONU,

Diplomaţi ai fostului regim afgan continuă să fie activi în multe ţări

Nicio ţară nu a recunoscut, până acum, oficial, regimul taliban de la Kabul, instaurat în urma plecării haotice a trupelor internaţionale conduse de Statele Unite în vara anului 2021.

Talibanii au trimis reprezentanţi în Pakistan, China, Rusia şi Turkmenistan.

Diplomaţi ai fostului regim afgan continuă să fie activi în numeroase ţări, dar şi-au redus activitate la minimum deoarece misiunile lor diplomatice sunt într-o situaţie incertă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite