Rebelii houthi din Yemen afirmă că şi-au intensificat atacurile asupra navelor în Marea Roşie

0
Publicat:

Rebelii houthi din Yemen şi-au intensificat atacurile asupra navelor în Marea Roşie ca răspuns la o escaladare a campaniei armatei israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat joi liderul grupării pro-iraniene.

Rebelii houthi din Yemen FOTO: EPA EFE
Rebelii houthi din Yemen FOTO: EPA EFE

În ultimele săptămâni, militanţii houthi au atacat nave în Marea Roşie în ceea ce ei afirmă că reprezintă o ripostă la atacul israelian din Gaza, scrie Agerpres.

Liderul grupării, Abdel-Malak al-Houthi, a declarat joi că rebelii houthi au vizat 48 de nave, a informat al-Masirah, un canal de televiziune pro-houthi.

"Atacurile maritime au escaladat din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Rachete, drone şi nave militare au fost activate", a spus el.

Rebelii houthi au introdus, de asemenea, "arma submarinelor" în aceste atacuri, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Atacurile au vizat nave israeliene, precum şi nave având legătură cu Statele Unite şi Marea Britanie, ţări care au lovit recent poziţii ale houthi de pe teritoriul Yemenului, ca răspuns la atacurile rebelilor asupra navelor de transport.

Joi, rebelii houthi au anunţat, de asemenea, că au lansat rachete şi drone asupra teritoriului israelian.

Purtătorul de cuvânt al houthi, Yehya Saree, a adăugat că gruparea a atacat şi o navă britanică şi un distrugător american.

Mai multe state occidentale, între care SUA şi Marea Britanie, au lansat misiuni de protecţie a traficului maritim în regiune. O misiune navală a Uniunii Europene, denumită "Aspides", a fost lansată oficial luni.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite