Rebelii houthi au scos din funcțiune cabluri subcvatice care leagă Europa de Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru cabluri de comunicații subacvatice între Arabia Saudită și Djibouti au fost scoase din funcțiune în ultimele luni, probabil ca urmare a atacurilor rebelilor houthi din Yemen, susținuți de Iran, potrivit unui raport publicat de site-ul israelian de știri Globes, citat de Jerusalem Post.

Recruți houthi în Yemen FOTO EPA-EFE
Recruți houthi în Yemen FOTO EPA-EFE

Atacurile reușite asupra celor patru cabluri, despre care se crede că aparțin sistemelor AAE-1, Seacom, EIG și TGN, au însemnat o perturbare gravă a comunicațiilor între Europa și Asia.

Cea mai mare parte a pagubelor imediate va fi absorbită de statele din Golf și de India, potrivit Globes.

Cablul AAE-1 leagă Asia de Est de Europa via Egipt, conectând China cu Occidentul prin Pakistan și Qatar.

Sistemul de cabluri Europe India Gateway (EIG) leagă sudul Europei de Egipt, Arabia Saudită, Djibouti, Emiratele Arabe Unite și India.

Cablul Seacom conectează Europa, Africa și India, și este conectat la Africa de Sud.

Atacurile rebelilor houthi au continuat în pofida represaliilor occidentale

Mișcarea Houthi din Yemen, susținută de Iran, care deține controlul asupra celor mai populate segmente ale țării, lansează atacuri asupra navelor comerciale internaționale, proclamând solidaritatea cu palestinienii împotriva Israelului care duce un război împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas în Fâșia Gaza.

SUA, Marea Britanie și aliații lor au început în ultimele luni să lanseze acțiuni ofensive împotriva Houthi drept represalii, și totuși atacurile cu rachete, elicoptere și drone subacvatice asupra navelor comerciale au continuat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite